Historie

125 JAAR LUCHT EN WATER

Zodiac Nautic vindt zijn oorsprong in de 'Société française de ballons dirigeables et d'aviation Zodiac', een specialist in de productie van luchtschepen. Een van zijn ingenieurs, Pierre Debroutelle, bedacht in de jaren 1930 de eerste opblaasbare bootprototypes voor de Aéronavale (Franse Marine Luchtmacht), die op zoek was naar eenvoudige en innovatieve oplossingen voor militair transport.


 
Deze overgang van lucht naar zee zou Zodiac wereldberoemd maken. In de jaren zestig betrad het bedrijf de vrijetijdsindustrie als reactie op de bootgekte onder vakantiegangers. Met zijn ongeëvenaarde ervaring staat Zodiac Nautic, de pionier van belangrijke innovaties op het gebied van opblaasboten, vandaag de dag voorop op het gebied van producten en diensten, volledig in lijn met de huidige tijd.

VAKMANSCHAP

Met 125 jaar ervaring en als uitvinder van de opblaasboot biedt Zodiac Nautic producten met uitzonderlijke duurzaamheid en betrouwbaarheid dankzij materialen en productieprocessen die altijd voorop lopen op het gebied van technologie.

DE ROMP

De rotbestendige interne structuur van polyester, bestaande uit een rooster van langsliggers en stringers, zorgt voor een integrale verbinding tussen de romp en het dek. Deze methode zorgt voor een algehele stijfheid die bevorderlijk is voor prestaties en bestand is tegen alle belastingen die worden ervaren tijdens het varen, onder alle belastingsomstandigheden.

DE TUBE

Zodiac Nautic heeft een uniek industrieel proces ontwikkeld voor het monteren van zijn tubes: thermo-bonding. Dit proces bestaat uit het lassen van de stukken Strongan-stof samen om een perfecte afdichting en een duurzame, bijna onverwoestbare kwaliteit van montage te bieden, die superieur is aan de eigen sterkte van de stof. Zodiac Nautic is de enige fabrikant die het lassen van alle structurele elementen van een opblaasboot beheerst, wat uitzonderlijke levensduur en veiligheid garandeert.

VERWIJDERBARE TUBE: EEN CONCEPT VAN ZODIAC

Beschikbaar op de meeste van onze modellen is de tube uitgerust met een pees die in een groef in de romp past. Afdichting wordt verzekerd door de tube op te blazen. Volledig verwijderbaar, kan de tube gedemonteerd en opgevouwen worden voor eenvoudig onderhoud, reparatie, transport en opslag.

DE TUBE VERVANGEN? Niets is eenvoudiger; de tubes kunnen onafhankelijk van de rompen worden vervangen, ideaal voor renovatie of om je boot een nieuwe uitstraling te geven tegen relatief lage kosten.

KWALITEITSTEST

Zodiac Nautic selecteert zorgvuldig de materialen die worden gebruikt om zijn boten te bouwen volgens strikte specificaties die een uitzonderlijke kwaliteitsstandaard garanderen. Zodiac Nautic is waarschijnlijk de enige fabrikant die zijn nieuwe boten onderwerpt aan een rigoureuze reeks vaartests onder extreme omstandigheden. Wees gerust, je Zodiac-boot zal je overal en voor lange tijd vergezellen.

ECHTE 4×4 VAN DE ZEEËN

Ware oceaanavonturiers zijn ze, zeer geliefd bij professionals en watersporters die hun uitzonderlijke maritieme kwaliteiten en praktische bruikbaarheid ten allen tijde waarderen.

MEER ZEEWAAARDIG

De unieke combinatie van een zeer laag zwaartepunt, een diepe V-romp en een stabiliserende/schokabsorberende tube geeft de RIB's snelheid en oversteekcapaciteiten in ruwe zeeën met ongekend comfort en veiligheid. Het uitproberen ervan is het ontdekken van een nieuw prestatieniveau. Vissers en ervaren piloten vergissen zich niet; deze toegewijde gebruikers zouden niet zonder kunnen.

MEER CAPACITEIT

Je hebt het goed geteld! Er zijn 12 american football spelers aan boord van deze Zodiac-boot, en er hadden er meer kunnen zijn – of zwaardere! De Zodiac-boot heeft een uitzonderlijke gewicht/oppervlakteverhouding, waardoor het aanzienlijke lasten kan dragen: ideaal voor dagtochten met veel vrienden of familie en in alle veiligheid!


 
De drijfkracht rond de omtrek, gecombineerd met een zeer laag zwaartepunt, zorgt voor een stabiliteitsniveau waardoor Zodiac-boten bij belading bijna onmogelijk kunnen omslaan!
 
De tubes van een Zodiac-boot hebben meerdere compartimenten gescheiden door waterdichte schotten. Dankzij zijn grote luchtvoorraad behoudt de boot zijn drijfvermogen en blijft hij conceptueel onzinkbaar, zelfs met een leeglopend compartiment.

MEER PRAKTISCH

Het is zo eenvoudig om het in het water te zetten of het op het strand te trekken! Het lage gewicht van Zodiac-boten maakt een eenvoudige lancering vanuit een personenauto mogelijk. Zo heb je niet eens een ligplaats nodig.
 
De tubes fungeren als permanente stootkussens en werken natuurlijk ook als schokdempers. Bij manoeuvreren in de haven stuitert het, als het bij lage snelheid in aanraking komt met de boot naast zich of de kade, zonder enige schade te veroorzaken.